Rasti i djeshëm me ndezjen e automjetit të ish-drejtuesit të LSDM-së në Shtip, Nikolla Tushev dhe babait të tij, nuk është i rastësishëm. Fakti që janë djegur makina që nuk kanë qenë të parkuara afër njëra-tjetrës, por në anën e kundërt, tregon se ka pasur qëllim, njofton META.

Për më tepër, zjarri në të dy automjetet është vendosur në të njëjtën mënyrë – duke ua thyer xhamat dhe duke hedhur një kokteje molotov. Kanë mjaftuar vetëm disa minuta, jo orë, që automjetet të bëhen shkrumb-e-hi. Meqenëse bëhet fjalë për automjetin e një politikani dhe këshilltari në kabinetin e Kryetarit të Komunës së Shtipit, partia e tij e drejtoi gishtin kah kundërshtari VMRO-DPMNE, kështu që presidenti aktual i degës së LSDM-së në Shtip e pyeti “nëse Mickoski kështu e paramendon rindërtimin”.

VMRO-DPNE ia kthyen me një pyetje: “A ka ish-presidenti i SDIP i LSDM Shtip marrëdhënie të papastruara me borxhe-kreditimi në ndonjë nga bizneset e tij të shumta?”

Në SPB Shtip, ku po zhvillohet hetimi, po kërkojnë kohë për të dalë me analizë. Në regjistrin i intervenimeve të Brigadës territoriale profesionale të zjarrfikësve deri dje janë regjistruar 19 automjete të djegura.

Policia ka të dhëna për automjete të vetë-djegura, por edhe për ato që janë djegur qëllimisht, siç thonë “për arsye të papërcaktuara”. Sidoqoftë, siç konfirmojnë nga Prokuroria Themelore Publike në Shtip, asnjë rast nuk ra në duart e prokurorëve për përpunim të mëtutjeshëm. Kjo do të thotë që brenda 10 muajve policia nuk arriti të përfundojë as një rast të vetëm të ndonjë automjeti të djegur.

Kjo lë shumë spekulime në qytet. Automjetet e djegura “për arsye të papërcaktuara” kanë të njëjtën nënshkrim. Fillimisht thyhet dritarja e automjetit e më pas derdhet lëng i ndezshëm, pas së cilës automjeti digjet plotësisht. Dëm kolateral kanë pësuar automjetet e parkuara pranë tyre. Sot në Shtip mund të dëgjohet se ekziston një njeri i njohur porositës që ka vite që është i përfshirë në biznese të dyshimta.

Në këtë mënyrë, gjatë verës është djegur një xhip BMW i një banori të Shtipit, i cili vitet e fundit është marrë me transportimin e mallrave, por me një dosje të trashë policore.

Pas djegies së djeshme të makinave të familjes Tushev, nuk ka dyshim se bëhet fjalë për një akt të dhunshëm. Për këtë s’ka dyshim as Nikolla Tushevi, i cili shkurtimisht deklaroi se është qartë se nuk është e rastit.

Partia opozitare VMRO-DPMNE i transmetoi dyshimet që u dëgjuan për herë të parë, me pyetjen “a punësohen njerëz për para dhe në mënyrë jo transparente, a ka guxuar ndonjë në parti të guxojë të veprojë kështu?” Në këtë pyetje u të parashtruar nga gazetarët deri te nënkryetari i LSDM-së. Aleksandar Kangallov, nga partia u përgjigjën me shkrim me një thirrje për të mos spekuluar derisa mos të përfundojë hetimi.

Por derisa po zhvillohet hetimi kanë dalë spekulime të shumta, që më së shpeshti kishin bazën se ish kryetari i LSDM-së, Nikolla Tushev, ka përdorur ndikimin politik në biznesin e tij si vëllai i Marinela Tushev, shefe e kabinetit të ministrit të drejtësisë dhe gruaja e këshilltarit të kryeministrit, Zoran Zaev, Bojan Mariçiq.

Spekulimet mund të zgjidhen vetëm me një hetim të shpejtë dhe efikas që çon te autorët, jo vetëm në zjarr vënien e djeshme, por edhe të rasteve të dyshimta të zjarrit të automjeteve, siç thotë nga policia “për arsye të pavërtetuara”.