Gjithsej 4026 vërtetime për kërkesë për azil nga refugjatët e Azisë dhe Afrikës janë dhënë gjatë 24 orëve të fundit, ku numrin më të madh e përbëjnë refugjatët nga Siria, njofton MPB-ja.

Nga policia njoftojnë se 1616 vërtetime janë lëshuar për meshkuj, 881 për gra, 1512 për fëmijë që shoqërohen nga kujdestarët e tyre ndërsa 17 udhëtojnë pa prindërit e tyre.

Ndërkaq, nga 19 qershori deri dje janë dhënë gjithsej 373.303 vërtetime për shtetas të huaj.