Më shumë se 1000 emigrantë nga Siria dhe Iraku për momentin janë të bllokuar në Tabanoc, në kufirin mes Maqedonisë dhe Serbisë sepse autoritetet serbe refuzojnë t’i lëshojnë dhe t’u lejojnë transit më tej në rutën e Ballkanit, thonë për “Meta” nga MPB.

Në ndërkohë në kufirin jugor, sipas informacioneve nga pala greke, janë miratuar kufizime shtesë për shtetasit sirian gjegjësisht nuk u lejohet hyrje në Maqedoni emigrantët nga Siria që vijnë nga krahina që nuk ka luftë.

Nga MPB në lidhje me këtë informacion thonë se nëse ndonjëra nga vendet e rutës ballkanike vendos kufizime, Maqedonia do të detyrohet të miraton ndalesë për hyrje për emigrantët nga Siria dhe Iraku.

“Irakun dhe Sirinë i konsiderojmë si vende të pasigurt, por nëse ndonjë vend nga ruta miraton kufizime të reja do të detyrohemi të shqyrtojmë mundësinë për zbatimin e tyre dhe kufirit mes Maqedonisë dhe Greqisë, përfshirë ndalesë për hyrje të emigrantëve nga krahina të caktuara. Nga kriteret e vendeve të rutës do të varen edhe kriteret që do të zbatohen në kufirin maqedonas- grek. Për momentin në kufi janë bllokuar mbi 1000 emigrantë, shumica e tyre nga Siria dhe Iraku, për të cilët nuk e dimë pse nuk u është miratuar transiti përmes R. së Serbisë” thonë për “Meta” nga MPB.