Të martën e ardhshme, më 9 shkurt në Gjykatën themelore Shkupi 1 do të filloj gjykimi për rastin “Lagja e Trimave”.

Në seancën e sotme publike për vlerësimin e aktakuzës për ngjarjet në Kumanovë më 9 dhe 10 maj vitin e kaluar, të gjithë 29 të akuzuarit për terrorizëm në rastin “Lagja e Trimave” u deklaruan të pafajshëm për veprat.

Avokatët e palës mbrojtëse shpalosën ankesë ku theksuan se kompetencën në këtë rast duhet ta merr Prokuroria speciale publike ndërsa të gjitha provat t’i dorëzohen prokurores speciale Katica Janeva, sepse siç thanë, kjo lëndë del nga ndjekja ilegale e komunikimeve.