Deputeti i LSDM-së, Oliver Spasovski në vazhdimin e sotëm të nëntë të seancës konstituive kërkoi mbështetjen nga 10 deputetë që të votohet për zgjedhjen e kryetarit të Kuvendit.

Sipas Spasovskit, është e qartë se ky debat do të përdoret për zvarritjen dhe bllokimin e Kuvendit.

Ilija Dimovs nga VMRO DPMNE tha se diskutimi për këtë pikë duhet të vazhdoj derisa të mbarojë lista e deputetëve që janë paraqitur për fjalë.

“Nuk guxoni të kontestoni se edhe Komisioni ka të drejtë propozimi. Unë nuk kontestoj se 20 deputetë mund të ofrojnë propozim, por s’mund të luajmë lojë me Rregulloren”, tha Dimovski.

Ndaj kësaj Spasovski tha se VMRO DPMNE bën dhunë ndaj shumicës në Kuvend, pas çka kryesuesi Trajko Veljanovski dha pauzë prej 15 minutave.