Gjorge Ivanov nuk ka nevojë të pret dhjetë ditë, por se është e nevojshme të veproj sipas Kushtetutës dhe sa më shpejtë t’ia ndajë mandatin për formimin e Qeverisë së re, liderit të LSDM-së, Zoran Zaev, ka kërkuar sot në mëngjes kjo parti.

Nga partia opozitare thonë se procedura është e përfunduar dhe se pritet presidenti i shtetit ta ndajë mandatin.

Zbatimi i transferit të shpejtë dhe të qetë të pushtetit është prioriteti kryesor i çdo kundërshtimi të proceseve demokratike dhe vepër anti- shtetërore dhe anti- kushtetuese, që dënohet me ligj, shtojnë nga LSDM.