Mbretëria e Holandës do ta mbështes Maqedoninë në ballafaqimin me krizën e refugjatëve, deklaroi shefi i diplomacisë holandeze Bert Kunders, gjatë vizitës së qendrës së pranimit në Gjevgjeli.

Kunders gjithashtu tha se vendet- anëtare të BE-së së bashku me Maqedoninë dhe vendet tjera të rajonit, duhet të gjejnë zgjidhje të përbashkët për krizën e refugjatëve dhe se kufijtë duhet të ngelin të hapura, por me masa të shtuara për identifikim.

“Maqedonia nuk do të jetë viktimë e krizës së refugjatëve. Për këtë kam ardhur këtu që të mbështes Maqedoninë. Këtë do ta bëj edhe në takimin e ardhshëm në këtë temë që do të mbahet të enjten në Bruksel” shtoi Kunders.