Komiteti drejtues pĂ«r menaxhim me krizĂ«n e emigrantĂ«ve mbrĂ«mĂ« vonĂ« ka pasur takim lidhur me rrethanave dhe masat e reja tĂ« miratuara nga vendet e rutĂ«s ballkanike, ku siç konfirmojnĂ« pĂ«r “Meta” nga Qendra pĂ«r menaxhim me kriza dhe nga MPB nuk janĂ« miratuar masa tĂ« reja, por se janĂ« vĂ«rtetuar konkluzionet e mĂ«hershme gjegjĂ«sisht sa emigrantĂ« do tĂ« dalin nga Maqedonia nĂ« veri, aq do t’ju lejohet hyrja nĂ« kufirin jugor.

Nga MPB thonë se kalimi në pikën 59 në kufirin mes Maqedonisë dhe Greqisë nuk është i mbyllur për emigrantë, por se fluksi varet nga gjendja në vendet tjera të rutës ballkanike në veri, që ditët e kaluar i ashpërsuan kriteret për transit dhe pranim të refugjatëve.

“Kufiri jugor nuk Ă«shtĂ« i mbyllur pĂ«r emigrantĂ« dhe ky Ă«shtĂ« formulim i gabuar. Ajo ngel e hapur pĂ«r hyrje tĂ« emigrantĂ«ve nga Greqia, por nĂ« atĂ« masĂ« nĂ« tĂ« cilĂ«n ata lĂ«shohen nĂ« kufirin verior pĂ«r hyrje nĂ« Serbi, nĂ« pĂ«rputhje me vendimin e Komitetit drejtues” thonĂ« nga MPB.

Por, edhe krahas situatës së këtillë, në kufirin jugor de fakto ndalohet fluksi i emigrantëve dhe tanimë për ditën e tretë nuk lëshohet asnjë person që pres në pasiguri në kampin e Idomenit nga ana greke e kufirit.

Edhe në buletinin e sotëm të MPB-së për numrin e vërtetimeve të dhëna për kërkesë azili, qëndron se gjatë ditës së djeshme nuk është dhënë asnjë dokument i tillë.