Për situatën e krizës me  refugjatët, dhe në Berlin kanë biseduar shefi i diplomacisë greke Nikos Kozias dhe Frank Shtjnmajer. Ministri grek nga Berlini  përgënjeshtroi informacionet për heqje nga Zona Shengen dhe idesë për të mbyllur kufirin maqedonas dhe refugjatët të mbeten të bllokuar në Greqi, duke pohuar se kontaktet në Shtajnmajer kanë dëshmuar semendon se absolutisht nuk mendon në këtë drejtim.
Në deklaratën për Agjencinë Shtetërore APE, Kozias nga Berlini ka theksuar se nga pala gjermane nuk po shqyrtohet ndonjë propozim slloven për përforcimin e kontrollit maqedonas- grek. Indirekt drejtoi kritika për disa nga shtetet që propozojnë ngritjen e mureve dhe gardheve, që të ndalohet qarkullimi i refugjatëve të Greqisë ndaj shteteve të tjera të Evropës perëndimore, duke shënuar që disa nga anëtarët më të reja të BE-së duket se vlerat evropian nuk i kanë përqafuar mjaftueshëm.