Shefi i diplomacisë greke, Nikos Kocias, kundërshtoi ashpër idenë për sanksione evropiane për Maqedoninë në Këshillin e djeshëm të ministrave të jashtëm të BE-së.

Sipas Koxiasit, BE-ja nuk do t’i ndihmojë Maqedonisë përmes sanksioneve dhe presioneve publike, por me veprim përmes kanaleve më diplomatike dhe në drejtim të zhvillimit të kulturës së kompromiseve, dialogut demokratik dhe demokracisë në punën e mediave.

Koxiasi në deklaratat për gazetarët pas përfundimit të takimit theksoi se mungesa e demokracisë dhe e aftësisë për kompromise, e jo vetoja dhe kërkesa greke për zgjidhjen e çështjes së emrit, është pengesë kryesore për fillimin e bisedimeve aderuese për Maqedoninë.