Në vitin 2015, sa i përket arit priten ndryshime strukturore, sidomos pas asaj që bursa e Londrës sillet ndaj mekanizmave elektronik në fiksimin e çmimit.

Investuesit vënë bast në çmimin e arit për vitin e ardhshëm, edhe atë ndërmjet 1.050 dhe 1,90 dollarë për unzë, kurse disa shohin edhe rënie deri në 680 dollarë.

Mirëpo, ky frikësim ka të bëjë me ballafaqimin e sfidave dhe përforcimit të dollarit, rënies së çmimit të naftës, rritja e ngadalshme e ekonomisë dhe ekonomisë botërore si dhe kolapsi i çmimeve , përkatësisht inflacionit, i cili do të ndikojnë në çmimin final të arit