Presidenti i shtetit, Gjorgje Ivanov sot mori vendim për faljen dhe amnistinë e të gjithë politikanëve ndaj të cilëve ka procedurë gjyqësore.

Këtë Ivanov e njofto sot pasdite, në fjalimin e tij para qytetarëve të RM-së.

Duhet të shihet si ky vendim i Ivanovit do të ndikoj ndaj të gjitha procedurave para- hetimore dhe hetimore që i hapi PSP kundër politikanëve aktual dhe ish zyrtarëve në qeveri.

Ivanov njoftoi se me faljen dhe amnistinë e një personit- politikan i ngel vuajtja e dënimit me burg, ku është dënuar me vendim të plotfuqishëm.