Nuk ka më vend për alibi dhe pretekste për evitimin e obligimeve nga Marrëveshja e Përzhinës, ka theksuar presidenti Ivanov në takimin e sotëm me të dërguarin special të ministrit gjerman për punë të jashtme, Frank Ualter Shtajnmaer, ambasadori Johanes Hajndël

“Figurat politike duhet të tregojnë konstruktivitet, përgjegjësi dhe vetëdije të lartë për interesat e qytetarëve dhe shtetit” ka thënë Ivanov.

Ambasadori Hajndël nga ana tjetër përshëndeti dhe dërgoi urime për vendimin e Ivanov për tërheqjen e plotë të faljes, me çka hapet rrugë për fokusim ndaj obligimeve të Marrëveshjes së Përzhinës.