Në sallë përplot me dyzetë makina dhe gjësende tjera, kryeministri Nikolla Gruevski shënoi fillimin e prodhimtarisë së fabrikës gjermane “Tehnichal tekstils”.

Para sallës së madhe prej 13. 000 m/ katrorë ishin të parkuar makinat ndërtimore, që pritnin të përfundoj ceremonia sepse oborri është vetëm me rërë. Rruga me asfalt të ri vetëm ishte mbuluar me tepih të kuq.

Udhëheqësi Jins Uindland tha se janë sjellë vetëm 30% nga makinat e planifikuara. Pasi të përfundojnë punët ndërtimore, sipas tij, do të sillen edhe makinat me teknologji të lartë.

Në këtë fabrikë, që kap shifrën investuese prej 15 milion euro, për momentin janë angazhuar 100 punëtorë, kryesisht endës, por deri në fund të vitit ky numër pritet të rritet në 300, që për fillim do të prodhojnë prodhime nga fiber fijet për industri ndërtimore. Uinland thotë se për 100 vende të punës janë paraqitur diku 1000 kandidat. Cilësia e kuadrit sipas tij ka qenë kyç pse kanë vendosur të investojnë në Shtip.