fbpx

Gruevski nga Shtipi: Vazhdojmë dhe askush nuk do të na ndaloj

-

Partia e VMRO DPMNE-së sot mbajti tubimin popullor në Shtip ku lideri Nikolla Gruevski, krahas projekteve të realizuara në ekonomi dhe infrastrukturë dhe paralajmërimin e projekteve të reja, dërgoi mesazh deri tek opozita se “sado që të përpiqen” me skenarët e tyre për ardhjen në pushtet dhe të “përfitojnë nga shërbimi i huaj” ata do të vazhdojnë me projektet dhe askush nuk do t’i ndaloj.

-Përveç që po ndërtohen tre autostrada, do të ndërtohen edhe e katërta Kërçovë- Gostivar. Këtë po e bëjmë dhe do ta bëjmë. Askush nuk do të na ndaloj. Askush. E dimë ne synimin e tyre dhe kjo po iu dhemb, sepse po ecim përpara duke ndërtuar fabrika. Kjo nuk u pëlqen. Projektet do të vazhdojnë dhe ka shumë investitorë- tha Gruevski.

Ai akuzoi lideri e opozitës, Zoran Zaev, të cilin në pjesën më të madhe të fjalimit e kushtëzonte me “ky i opozitës” se pasi me bashkëpunëtorët e tij kanë vërejtur se “bombat” që i kanë publikuar kanë jehonë të vogël në opinion, planifikon inskenim të tensioneve ndëretnike.

-Patjetër të gjithë të jemi syçelë dhe mos të lejojmë ta bëjnë finalen për të cilën operacioni i tyre është i sajuar. Të mos lejojmë të na gjakosin as në linja politike, as fetare e as etnike. Këtu të gjithë duhet të ndihmohemi mes vete. Të bisedohet me fqinjët tanë, miqtë, me të gjithë bashkëqytetarët, të mos lejojmë të arrijnë në skenarin që vet ata e kanë konstruktuar. Institucionet do të bëjnë çmos që kjo mos të ndodh dhe stabiliteti të vazhdoj- tha lideri i VMRO DPMNE-së.

Në tubimin e sotëm, mes tjerash, Gruevski paralajmëroi edhe rritje të pagave të nëpunësve të uniformuar në MPB dhe harmonizimin e tyre me pagat e nëpunësve të uniformuar në Doganë, në periudhën prej prillit të vitit 2015 deri më dhjetorin e vitit 2017.

-Rritja e përgjithshme e pagave për periudhën prill 2015-dhjetor 2017 do të jetë prej 15 deri 20% gjegjësisht nga 3000 denarë për çdo punëtorë mesatarisht. Masa do të fillojë të zbatohet menjëherë gjegjësisht me dhënien e pagës së prillit të këtij vitit, që do të paguhet në muajin maj. Pagat e majit do të jenë më të larta se ato të prillit për rreth 4-5%, varësisht nga niveli fillestar. Falë koalicionit maqedonas. Ne u kemi borxh atyre dhe u jemi të falënderuar që e bëjnë këtë. Le të jetë hair- tha Gruevski.

Para Gruevskit, tubimi ishte i pasuruar me program artistik, folën deputeti i VMRO DPMNE-së, Nikolla Micevski dhe kryeministri për çështje ekonomike, Vladimir Peshevski.

Peshevski në fjalimin e tij theksoi se opozita me bombat e fundit për fitim të vogël politik i prish raportet e vendit me Kinën, e cila u tregua si partner strategjik i besueshëm në Maqedoni.

Kjo Maqedonisë mund t’i kushtojë shumë. Të dërgojmë porosi deri tek ata që duan Maqedoninë ta shohin të gjunjëzuar. T’u themi se kjo nuk do të ndodh- tha Peshevski.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
free download udemy paid course
download mobile firmware
Download Premium WordPress Themes Free
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=