Në dy pjesët e para të intervistën për edicionin elektronik të javores “Republika”, kreu i VMRO DPMNE-së, Nikolla Gruevski qëron hesapet me miliarderin amerikan Xhorxh Soros dhe emrin e tij e përmend madje 53 herë, që në mënyrë plastike duke kështu:

“Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros,”

Maqedonia përmendet 37 herë, shqiptarët 18 herë, termi “nacionalist” 15 herë, njëjtë si edhe LSDMë.

Në “mega- intervistën” e fundvitit për edicionin elektronik të javores “Republika”, lideri i VMRO DPMNE-së Nikolla Gruevski, hapësirë shumë të madh ndau për ballafaqimin me “Xhorxh Sorosin dhe të gjitha milionat që i derdh në Maqedoni” dhe me “gazetarët e korruptuar, pronarë të mediave, profesorë, intelektualë, analistë, aktivistë, të udhëhequr nga protestues profesional”.

“Po të mos ishte Sorosi me rrjetën e OJQ-ve, mediat, politikanët, brenda dhe jashtë që i paguan, ndikim në shtetet më të fuqishme në botë, edhe atë ndikim vendimmarrës kur bëhet fjalë për shtete më të vogla siç është e jona, nuk do të ishte aq vështirë ndërsa edhe ekonomia do të ishte më e fuqishme, do të kishim më shumë vende të hapura të reja pune” deklaroi Gruevski në intervistë me titull indikativ “Sektori civil nuk guxon të ngel në duart e Sorosit”.

Sipas, tij sektori civil në të ardhmen “nuk guxon të qëndroj në duart e Sorosit dhe qeverive të huaja”