Liderët e Greqisë dhe Turqisë  harmonizuan mosmarrëveshjet më të mëdha mes tyre dhe shprehën përkrahje për ndërtim marrëdhënieve të mira mes dy shteteve fqinje. Pas takimit me kryeministrin Andonis Samaras, kryeministri turk Ahmet Davutoglu deklaruan se Turqia e përkrah kthimin e mermerëve të Parthenonit Greqisë si pjesë e kthimit të trashëgimisë kulturore të shtetit nga e kanë prejardhjen.

Samaras deklaroi se i përkrah përpjekjet e Turqisë për hyrje në UE, me kusht që t’i plotëson të gjitha kushtet për anëtarësim në klubin evropian.