U mor vesh gënjeshtra e madhe e Zoran Zaevit dhe Lidhjes Socialdemokrate me të cilën bindte opionin dhe anëtarësinë e vet se gëzon përkrahjen e ndërkombëtarëve për aferën “Puçi”. Pas prononcimit të eurodeputet Ivo Vajgëll, është më shumë se e qartë se instancat evropiane insistojnë për zgjidhje institucionale të krizës politike në Maqedoni”,  deklaroi sot në konferencën për shtyp Lupço Prenxho, sekretari organizativ nga Opsioni Qytetar i Maqedonisë.

OQM-ja përkrah konkludimin e Parlamentit evropian, opozita të kthehet në Parlament dhe kriza të tejkalohet, dhe debati të zhvillohet në parlament – th Prenxhov.

Në përgjigje për gazetarët për qëndrimet e OQM-së rreth zgjidhjes institucionale për këtë situatë, nëse LSDM-ja vendos që deputetët të kthehen në Kuvend, Prenxhov tha se partia e tij pret zgjidhje juridike, por edhe zgjidhje politike- morale në kuadër të LSDM-së.