Ambasada gjermane sot përshëndeti marrëveshjen që e arritën partitë dhe njoftoi se pret zbatim të shpejtë të vendimeve. “Përshëndesim marrëveshjen (deklarative) që u arrit mes partive dhe presim zbatim të shpejtë të vendimeve. Koha deri në zgjedhje është e shkurtë ndërsa parakushte korrekte për të gjithë do të ketë, derisa çdo gjë që është arritur do të zbatohet në vepër” thuhet në shkresën e ambasadës gjermane për “Meta”.