Gazeta britanike “Gardijan” (The Guardian) bëri një reportazh të 10 vendeve më të bukur për shëtitje, ecje dhe alpinizëm në Evropë, ndër të cilat u gjet dhe Kanioni i Matkës.

“Vizitorët në Shkup, të cilat gjithashtu mund të lodhen nga bustete reja kiç, në qytet mund të shkojnë në liqenin dhe kanionin e Matkës. Kanioni gjendet në 15 kilometra në jug-perëndim të Shkupit dhe ofron aktivitete të mjaftueshme për çdo entuziast: alpinizëm, ecje, lundrim, speleologji, vëzhgimin e zogjve dhe llojeve të rralla të fluturave. Në këtë grykë gjenden manastire mesjetare me freska mahnitëse, dhe shumë shpella të cilat mund të arrihen me anije.

Nga qendra e qytetit  deri në Kanion shkon autobusi urban me numër 60 dhe bileta kushton rreth 40 denarë, ndërsa taksi do t’iu kushtojë rreth 5 euro. Stacioni i autobusit është 15 minuta ecje nga liqeni mahnitës ku përveç  ujit ka edhe një restorant.

Nëse nuk doni të ecni, gjithashtu me anije ju mund të vizitoni shpellën “Vrello”, e cila ka stalagmite të mahnitshme dhe thellësi ende të papërcaktuar nënujore “, shkruan “The Guardian”.