Zëvendëskryetarja e LSDM-së, Radmila Sheqerinsk, sot  në Bruksel  u takua me përfaqësuesit e partisë si motër në Parlamentin Evropian (PE), grupin e socialdemokratëve, dhe me koordinatorin e tyre për punë të jashtme, Riçard Hovit,

Socialistët evropian sot mbajti “takim krize” për rastin “Puç”  me prezencën e Sheqerinskës.

 

“Vështirë është të besohet se rasti punohet paanshmëri kur paralajmërimi  arriti nga kryeministri, e jo nga autoritet gjyqësore, e cila mund të prjudikoj me rezultatin e hetimit para se të përfundojë. Zonja Sheqerinska shpjegimet që mi dha sugjerojnë se  përmendja e qeverive të huaja, ka qenë tentim për tu mbrojtur “pëshpëritësit ” e vendit dhe se dokumentet tregojnë krim serioz të anëtarëve të Qeverisë. Nuk do duhej që ne të supozojmë për gjërat, mirëpo grupi ynë shpreh shqetësim të thellë se tentimet për tu parandaluar raportimi për rastin mund të interpretohet si tentativë për fshehje. Rezultati më i mirë do të ishte që sa më shpejt të publikohen të gjitha parashtrimet- deklaroi Hovit ish raportuesi i PE-së për Maqedoninë.

Hovit kritikoi edhe veprimin kundër Zaevit.

Përdorimi i frazës “grushtet” dhe faktin se lideri i opozitës ballafaqohet me dënim të mundshëm me 4 vjet burg, akoma më shumë do të prish imazhin e shtetit- konsideron ish raportuesi i PE-së për Maqedoninë.

.