Shefat e shteteve dhe qeverive të 27 vendeve të BE-së, sot informuan për rigorozitetin e sanksioneve, nëse Rusia nuk dënon aksionet e forcave proruse dhe të fillojë të zbatojë marrëveshjen nga Minsk.

“Zbuluam dëshmi për përkrahje shumë intensive të separtisëve rus, që vë në pah përgjegjësinë se Rusi”, thuhet në kumtesën e përbashkët, në të cilën dënohen sulmet artilerike të forcave proruse në qytetin Marijopol, në të cilin pësuan më së paku 30 persona.

Liderët i dhanë instruksione shefave të tyre të diplomacisë për mbledhje të jashtëzakonshme të Këshillit të Ministrave të Politikës së jashtme të BE-së, të enjten të shqyrtojnë aksionet e domosdoshme, e sidomos masat e reja restriktive, që të zbatohet nga  Minsk.

Këshill i BE-së do të thotë fjalën e fundit për sanksionet në Samitin joformal në Bruksel, të caktuar për muajin e ardhshëm.