Partia e porsaformuar “E majta” kërkon që të zbulohen emrat e atyre që kanë lidhshmëri me aferën “Panama Papers”.

“Edhe pse Prokuroria publike gjoja hapi procedurë lidhur me këto ngjarje, opinioni ende nuk e din se si në mënyrë kundër- juridike janë hapur këto llogari dhe prej nga rrjedhin këto shifra milionëshe. Fare nuk jemi të befasuar që Prokuroria publike nuk dëshiron të zbardh rastin “Llogaritë zvicerane”, ashtu siç nuk dëshiron të zbardh rastin me përgjimet në Maqedoni. Për këtë, duam haptazi t’i inkurajojmë gazetarët që në mënyrë aktive të përfshihen në zbardhjen e parave të fshehura” shkruan në njoftimin e partisë.

E Majta i bën thirrje PSP-së që të hap procedurë për këto raste të dyshimtë lidhur me larjen e parave nga ana e politikave të korruptuar.