Partia shqiptare në pushtet, ka lëshuar një komunikatë në të cilën thotë se Bashkimi Demokratik për Integrim me shqetësim të thellë po ndjek zhvillimet e sotme në Kumanovë dhe në vazhdimësi ka apeluar tek qytetarët për përmbajtje, rruajtje të gjakftohtësisë dhe që të mos bien pre e provokimeve.

“Bashkimi Demokratik pĂ«r Integrim gjykon qĂ« zhvillimet e sotme nĂ« KumanovĂ«, por edhe ato tĂ« mĂ«hershmet nĂ« GoshincĂ« si dhe shpĂ«rthimi para selisĂ« sĂ« BDIsĂ« dhe tĂ« tjera, janĂ« veprime qĂ« janĂ« nĂ« kundĂ«rshtim tĂ« plotĂ« me pĂ«rcaktimet strategjike tĂ« kombit shqiptar si nĂ« Maqedoni, ashtu edhe nĂ« KosovĂ«, ShqipĂ«ri dhe LuginĂ« tĂ« PreshevĂ«s.

Jemi të bindur që vetëm një Maqedoni stabile dhe e sigurt ndihmon rajon dhe asnjë destabilizim i vendit tonë nuk është në interes të kombit shqiptar në rajon.

Shqiptarët në Maqedoni kanë agjendë të paracaktuar dhe në bashkëveprim me SHBA, BE dhe NATO duan ta shohin këtë vend me barabarësi të plotë, me marrëdhënie të mira ndëretnike dhe ndërfqinjësore, në paqë e stabilitet si dhe të anëtarësuar në Aleancën VeriAtlantike dhe të integruar në Bashkimin Evropian.

Ftojmë edhe mediat dhe opinionbërësit që të dëshmojnë përgjegjësi të lartë në këtë kohë shumë delikate si dhe të përmbahen nga nxitja e mëtutjeshme e situatës së rëndë. Në veçanti, qytetarët e Kumanovës dhe të lagjës ku u zhvillua ndërhyrja duhet të ruajnë qetësinë dhe të mos bien pre e dezinformatave të ndryshme.

NjĂ«kohĂ«sisht, edhe Ministria e PunĂ«ve tĂ« Brendshme duhet tĂ« veprojĂ« me pĂ«rgjegjĂ«si ndaj ndjeshmĂ«risĂ« sĂ« situatĂ«s sĂ« sigurisĂ« dhe asaj politike”-  thuhet nĂ« komunikatĂ«n e BDI-sĂ«.