Organizatorët e protestës  e cila sot do të mbahet para  godinës së Qeverisë konsiderojnë se masat që  ajo mbrëmë i propozoi, janë qesharake dhe nuk kontribuojnë në uljen e ndotjes së ajrit.
– Mendoj se me atë që dje Qeveria doli me ato masa qesharake, mund të ketë kundër efekt. Realisht, atë që ata dje ata e propozuan, nuk janë masa, por një lloj evakuimi i popullatës. Ajo që unë fëmijën tim nuk do ta qojë në çerdhe, nuk do të thotë se nuk do ta thith ajrin e ndotur. Në çdo protestë që kishim deri më tani, kishim masa konkrete, duam të shohim se numrat po zvogëlohen, kurse me të ashtuquajturat masa asgjë nuk arrihet- thotë Merima Kondov, njëra nga organizatorët e protestës.
Qeveria në seancë të jashtëzakonshme,  dje miratoi miratoi konkludime dhe rekomandime. Rekomandohet të gjithë të punëdhënësit ë Shkup dhe Tetovë deri më 4 janar t’i lirojnë nga obligimet gratë shtatzëna, personat mbi moshën 60 vjeçe me probleme kardiovaskulare dhe respiratore si dhe personat nën moshën 60 vjeçe me astmë dhe sëmundje në mushkëritë.