“Shihet qartë se në vijim e sipër është aksioni për formimin e organizatës paralele, e cila sipas rrugës së AGM, duhet të jetë pandan i organizatës autentike mediatike, në këtë rast SHPGM që t’i relativizoj gjërat. Bëhet fjalë për metodë mirë të verifikuar të keqpërdorimit kriminal të formave demokratike, diçka që vite me radhë e shohim se po ndodh” deklaroi Tamara Çausidis, kryetari i Sindikatës së pavarur të gazetarëve të Maqedonisë në konferencë shtypi para Klubit të deputetëve.

Ajo vlerëson se shkak për këtë është ajo se një prej propozimeve për të cilat po negociohet është edhe roli i shoqatave të gazetarëve dhe sindikatës.