fbpx

Promovohet monografia “70 vite filarmoni maqedonase”

Ekzistimin e saj shtatëvjeçarë, Filarmonia maqedonase e shënoi me promovimin e monografisë, prej formimit të saj në vitin 1944 e deri më sot, në...

Teatri i Manastirit përgatit dy premiera të reja

Dy shfaqe filluan të përgatiten prej ditës së djeshme në Teatrin Popullor të Manastirit. Njëra është dramë ndërsa tjetra komedi. Për herë të parë në...

“Pasuria shpirtërore”, ekspozitë e veprave të krijuara nga Aborixhinët

Në kuadër të programit të pasur për festën е 8 dhjetorit Ditës së patronazhit të Ohrit– Shën Klimenti i Ohrit, në Qendrën e  Kulturës...

“Aktivizimi” qytetar i shkupjanëve, në filmin “Mos filloni revolucionin pa mua”

“Mos  filloni revolucionin pa mua” është filmi dokumentar i ri i “Produksionit Blank” kroat që xhirohet në Dubrovnik, Stamboll dhe Shkup. Siç sqaron Dario Juriçan,...

Vallja “Kopaçka” nën mbrojtje të UNESKO-a

UNESKO informoi se vallja maqedonase “Kopaçka”, të në mënyrë autentike e kultivon grupi folklorik me të njëjtin emër nga fshati i Dellçevës Dramçe, është...

Të shtunën”Bulevardi i librave” deri në mesnatë

I ngjan metropoleve botërore, Klubi “Matica” e vazhdon trendin i cili nëpër botë i kushtohet promovimit të leximit dhe shoqërimit me librat. Të shtunën “Bulevardi...

Në edicionin e katërt të “Animax-fest Shkupi” do të shfaqen 51filma

Në edicionin e katërt të Festivalit ndërkombëtar për film të animuar “Animaks-fest Shkupi 2014” do të shfaqen 51 filma, nga të cilët tetë janë...

Shfaqja e Unkovskit u shpall më e mira në Kroaci

Çmimi kryesor i Shoqatës kroate për arte dramatike për shfaqjen më të mirë për vitin 2014, në Kroaci, iu nda shfaqjes “Tre motrat” e...

Kontesti me emrin, shkas për skandal në asamblenë e përgjithshme të Shoqatës së teatrove...

Kontesti i emrit ishte pengesë edhe për botën e teatrit të Greqisë. Me një fjalë, Janis Vuros, drejtori artistik i teatrit Kombëtar të Greqisë...

LAJME MË TË REJA

BALLKAN

VERIFIKIMI I FAKTEVE