fbpx

Studentët ankohen që u mungojnë gjërat personale nëpër dhomat në “Stiv Naumov”, përgjegjësit merren me rastin

Студентски дом „Стив Наумов“
Veshje, mbathje, mjete për higjienë personale, mbulesa për shtrat janë vetëm pjesë e gjërave personale për të cilat një grup studentësh të akomoduar në konviktin studentor “Stiv Naumov” në Shkup pohojnë që u mungojnë në dhoma. Rastin fillimisht e kanë ndarë në rrjetet sociale,...

Për shkak të koronavirusit, shtatë shtete duhet të lëshojnë leje të reja për eksport të kimikateve nga OHIS

Serbia, Kroacia, Sllovenia, Austria, Gjermania, Zvicra si dhe Maqedonia, duhet të lëshojnë leje të reja për transport ndërkombëtar dhe eksport të materieve të rrezikshme, që kimikatet nga OHIS të arrijnë te inseneratori në Zvicër. Njoftimi paraprak ka skaduar para përfundimit të projektit “Mënjanim, dislokim,...

Merrni pjesë në sfidën CtrlZ dhe fitoni Go Pro Hero 7

Fondacioni Metamorfozis shpall sfidën CtrlZ për një video të shkurtër në temën: Jeta e të rinjve pas shfaqjes së Kovid-19. Mund të marrin pjesë të gjithë të rinjtë e interesuar nga 13 deri në 24 vjet. E tëra që duhet të bëni është të krijoni një...

Avari në Veles: Një ton mazut nga fabrika “Bllagoj Gjorev” është derdhur në Vardar

Një ton mazut është derdhur në ujërat e Vardarit në Veles pas një aksidenti që ka ndodhur në rezervuarin e mazutit të fabrikës në Veles “Bllagoj Gjorev”, njoftoi kryetari i Komunës së Velesit, Ace Kocevski, shkruan Meta. Avaria, sipas kryetarit të komunës, ka ndodhur të...

Dita ndërkombëtare e mjedisit jetësor: Aksioni “Për natyrën” dhe mbrojtje e biodiversitetit

Ndryshimet klimatike janë duke e shkatërruar planetin Tokë me ritëm galopant, mirëpo edhe aktivitetet njerëzore të cilat më tepër i nxisin nga që i ngadalësojnë, janë shkaktarët kryesorë për katastrofën ekologjike që i ndodh Liqenit të Prespës. Tërheqja e ujit dhe rrezikimi i mbijetesës...

Onlajn mësimdhënia ka avantazhe, por studentëve u mungon ndërveprimi gjatë ligjëratave

Dy muaj më parë, qeveria miratoi urdhëresën për të ndërprerë procesin arsimor për të parandaluar përhapjen e koronavirusit. Që atëherë, mësimdhënia është duke u realizuar përmes mësimit në distancë, përkatësisht përmes onlajn platformave. Me njoftimin e kësaj mase, ishte e qartë se periudha në...

Sondazh: 67% e studentëve nuk duan onlajn provime, 30% nuk ​​mësojnë fare derisa janë në izolim

Mbyllja e dyerve të fakulteteve në të gjithë vendin për shkak të situatës së koronavirusit, e ka vënë sistemin arsimor të Maqedonisë përpara një sfide të re: si të veprohet në situatë të paparashikueshme, ndërsa studentët dhe arsimi të mos dëmtohen? Kërkimi i zgjidhjeve...

Rrjeti kombëtar kundër dhunës mbi gratë kërkon përjashtim nga sanksionet për viktimat e dhunës në familje

Rrjeti kombëtar kundër dhunës mbi gratë dhe dhunës në familje ka paraqitur një kërkesë te Qeveria me të cilën kërkojnë që të mos ketë përjashtime nga sanksionet për gratë viktima dhe fëmijët e tyre të cilat largohen nga shtëpitë e tyre për shkak të kërcënimit...

Aplikacioni do t’u tregojë epidemiologëve nëse keni qenë në kontakt me ndonjë person të infektuar

Aplikacion të cilin qytetarët do të jenë në gjendje të shkarkojnë në telefonat e mençur do t’iu ndihmojë epidemiologëve të kenë informacion nëse keni qenë në kontakt me ndonjë person të infektuar me koronavirus, njoftoi Ministri Damjan Manchevski në një brifing me gazetarët, njofton Meta. –...

Aceski: Pasojat e vërteta në arsim nga kriza korona do t’i shohim pas disa viteve

Kjo është një goditje e madhe për arsimin. Sistemet tona nuk janë të përgatitura për kriza të këtilla, për situata të këtilla të paparashikuara. Ne jemi jashtë rrjedhave moderne të mësimit. Teknikisht jemi të pajisur relativisht, por vetë modelet dhe qasjet nuk i zbatojmë....

Deri në 10,000 euro mbështetje për zgjidhje digjitale për t’u përballuar me pasojat e koronavirusit

Vegla dhe zgjidhjet kreative për onlajn aktivitete dhe aktivitete interaktive ose animime të dizajnuara për kategori të ndryshme të qytetarëve janë propozime projektesh me të cilat mund të aplikohet në thirrjen e re publike të Fondit për Inovacion dhe Zhvillim Teknologjik – Kreaton, informojnë...

RMV, nëse keni thirrur në numrat e huaj të paidentifikuar jeni dëmtuar me 826 denarë për një minutë

Menjëherë pas orës 6.30 të mëngjesit të djeshëm numër i madh i qytetarëve kanë pranuar thirrje të shkurtë nga, për ata, numër të panjohur i cili më së shpeshti ka filluar me +8818. Celulari u ka rënë vetëm një herë dhe menjëherë është ndërprerë lidhja. Ata...

Para zgjedhjeve rritet numri i ankesave nga politikanët për mediat (Infografik)

Nga vendi i fundit, politikanët janë ngjitur në vendin e dytë si parashtrues të ankesave në Këshillin për etikë në mediat e Maqedonisë (KEMM), tregojnë të dhënat statistikore të trupit për vetrregullim për vitin 2019. Në periudhën nga viti 2014 deri 2017, secila ankesë...

“Dhoma publike” tregoi anën e errët të grupeve të mbyllura në Internet

Rasti i fundit i komprometimit të fotove të shpërndara në rrjetin e aplikacionit Telegram që është ende duke e tronditur publikun, është shembull që dëshmon se të rinjtë nuk dinë të mbrojnë informacionin e tyre personal dhe të mbrojnë privatësinë e tyre në Internet....

Ngjarja “AMyZONE” e STEMLab-it nga Tetova në mesin e finalistëve të “Meet and Code 2019”

Ngjarja “AMyZONE” e organizuar nga Qendra për edukim dhe mësim inovativ- STEMLab nga Tetova në kuadër të projektit “Meet and Code 2019” që u zbatua nga Fondacioni Metamorfozis në partneritet me “Haus des Stiftens gGmbH” nga Gjermania dhe Techsoup Europe, ndërsa me mbështetje financiare...

Ballkani i kupton problemet ekologjike vetëm në letër

Plani për t’u ballafaquar me ndotjen e ajrit është i mirë, por ky problem nuk mund të zgjidhet në afat të shkurtë për shkak se ekzistojnë më tepër faktorë sikur ngrohja e shtëpive, efikasiteti energjetik, komunikacioni me të cilat duhet të përballemi, deklaroi ministri...

“Challenger”: Aplikacioni i një grupi të rinjsh për ajër më të pastër dhe shpërblime për “kilometra të gjelbra”

Një grup i të rinjve janë duke krijuar aplikacionin e parë për celularë, nga Maqedonia, me emërtimin Çelinxher (Challenger) që do t’u sfidojë të ecni dhe të ngitni biçikletë dhe të fitoni shpërblime, e në atë mënyrë të mos përdorni automjet dhe të kontribuoni të...

Të rinjtë në Maqedoni s’kanë mundësi të blejnë mjete kontracepsioni me çmim më të ulët

Megjithëse OJQ-të reagojnë rregullisht, të rinjtë në Maqedoni ende s’kanë mundësi për të blerë ndonjë mjet për kontracepsioni me çmim më të ulët, që do të paguhej pjesërisht nga Fondi shëndetësor. Me rastin e 26 Shtatorit – Ditës ndërkombëtare të kontracepsionit, HERA sërish paralajmëron rrezikun...