Autoritetet e Shqipërisë përshëndetën platformën e përbashkët të partive shqiptare në Maqedoni, informon korrespondentja  e “Meta” nga Tirana.

Shefi i diplomacisë shqiptare, Ditmir Bushati vlerëson se kjo është marrëveshje për Maqedoni më të fuqishme dhe më demokratike ndërsa kryetari i parlamentit shqiptar Ilir Meta, konsideron se marrëveshja pozitivisht do të ndikoj në raportet ndëretnike të vendit.

Kryeministri Edi Rama të shtunën, pas publikimit të platformës, vlerësoi se ky është një hap historik.

“Hap historik për shprehjen e vullnetit të shqiptarëve në Maqedoni. Për të drejtat e shqiptarëve e jo për kolltukë qeveritarë” shkroi Rama në faqen e tij në Facebook.

Liderët e partive shqiptare në Maqedoni, pas zgjedhjeve të parakohshme parlamentare të 11 dhjetorit vitin e kaluar, dy herë ishin në bisedime me Ramën në Tiranë e më pas edhe me presidentin e Kosovës, Hashim Thaçin. Pas takimeve me Ramën dhe Thaçin, doli platforma e përbashkët e partive shqiptare që do të jetë bazë në bisedimet për formimin e Qeverisë së re.