Sipas të dhënave të fituara nga hulumtimet e opinionit publik nga Agjencia “Brima Gallup”, partia në pushtet VMRO-DPMNE dyfish më shumë gëzon mbështetje  se LSDM-ja.

Për partinë e kryeministrit Gruevski do të votonin  23,5 për qind të popullsisë, 12.4 për qind për LSDM-së, ndërsa për BDI-në do të votonin 7.6 dhe për PDSH-në 3.5 për qind e popullsisë.

Sipas anketës, kryeministri Nikolla Gruevski , gëzon më shumë besim me 21.4 për qind  Liderit  të  opozitës, Zoran Zaev, besim i dhanë  7.9 për qind, Ali Ahmetit 6.1 për qind  dhe Menduh Thaçit 2.5 për qind.

43,2 për qind e qytetarëve besojnë se partia në pushtet do të fitojë zgjedhjet, në krahasim me 19.9 për qind të qytetarëve që besojnë se LSDM-ja do të jetë fituese.

Anketa e  Agjencisë “Brima Gallup”,  është  bërë në periudhën prej 29 qershor deri më 5 korrik 2015, ku janë anketuar 1008 qytetarë.