VMRO DPMNE në vitin 2015 ka marrë donacione në vlerë prej 91.164.035 denarë apo 1,48 milionë euro, nga 3675 donatorë, tregon raporti i Entit shtetëror për revidim, i publikuar sot.

Partia më e madhe opozitare LSDM, nuk publikoi shifrën përfundimtare të donacioneve, por ka vendosur shifrën prej 473 donator.

BDI ka pasur 525 mijë euro të ardhura, prej të cilave 202 mijë nga donacionet, 35 mijë nga pagesa, 255 mijë euro të ardhura nga normat e interesit dhe 288 mijë euro të ardhura nga “ministritë”.

Ndërsa PDSH në raportin e tyre kanë theksuar se vitin e kaluar nuk kanë pasur kurrfarë donacioni.