Raporti i KE-së për pjesën ekonomike është një prej më të saktëve dhe tregon se cilët janë pikët më të dobëta të ekonomisë vendore, vlerëson profesori dhe ish ministri i ekonomisë, Abdylmenaf Bexheti. Sipas tij, raporti është shumë i qartë, pa fjalor diplomatik dhe pa kalkulime se si do të kuptohet, thekson problemet dhe se çfarë duhet të bëhet.

Sipas tij, këtë që po e përmend KE nuk është diçka e re, por është e rëndësishme se kush e ka thënë. Ai nënvizon se për këtë ekonomistët kanë paralajmëruar që prej vitit 2009-të.