Kreu i BDI-së Ali Ahmeti është thirrur për bisedë në Prokurorinë speciale publik, konfirmojnë për “Meta” nga kabineti i prokurores, Katica Janeva.

Prej atje thonë se Ahmeti është thirrur për bisedë si dëshmitarë, por në interes të procedurës para- hetimore nuk zbulojnë për cilin rast bëhet fjalë.

“Personi është ftuar si dëshmitar. Për shkak të fshehtësisë së procedura para- hetimore, për momentin s’mund t’u njoftojmë më shumë detaje” deklaroi për “Meta” zëdhënësja e PSP, Lençe Ristovska.

Sipas portalit në gjuhën shqipe “Fakti.net”, Ahmet në PSP duhet të paraqitet të enjten më orën 14.

Ftesën për Ahmetin nga PSP e konfirmuan edhe nga BDI.

“Kreu Ali Ahmeti dhe BDI janë mbështetës të fuqishëm të punës ligjore, transparente dhe të paanshme pa paragjykime etnike, fetare, partiake ose politike të Prokurorisë publike. Javën e kaluar, lideri Ahmeti pranoi ftesë në cilësi të dëshmitarit nga PSP dhe ai kuptohet do të plotësoj obligimin e tij si qytetar ndaj institucioneve të pavarura” shkroi në Facebook shefi i kabinetit të Ahmeti, Artan Grubi.
Sipas portalit “Nova TV” Ahmeti, sipas të dhënave jozyrtarisht, është thirrur në PSP për rastin “Kosmos” që ishte pjesë e përgjimeve, që vitin e kaluar e publikoi LSDM.

Në një pjesë prej tyre, siç publikoi në atë kohë kreu i LSDM-së Zaev mund të dëgjoheshin bisedat e ish kryeministrit dhe kreut aktual të VMRO DPMNE-së, Nikolla Gruevski dhe ish ministri Mile Janakieski se si merren vesh për rrëzimin e kompleksit “Kosmos” të biznesmenit Fiat Canoski.