Në një fjalim emocionues , 35-vjeçari Aleksandër Jovanovski, që vuan nga sëmundje limfatike, i përloti Manastirasit e tubuar në protestë kundër ndotjes se ajrit ne Manastir.

Para qytetarëve të tubuar, Aleksandër,duke folur në lidhje me sëmundjen dhe tragjeditë e disa brezave me radhë, ka dërguar një mesazh të fuqishëm ndaj autoriteteve për sjelljen e tyre injorante ndaj ajrit të ndotur, shkaqet dhe pasojat e ndotjes.

Si mos të ndryshojmë pas humbjeve të shumta jetë. Një muaj më parë më diagnostikuan me “Limfoma Hockin”, vitin e kaluar babai me ndërroi jete, me pas e shoqja e shokut tim ndërroi  jetë, shoku im ndërroi jetë. Pra tri gjenerata radhazi. Për sëmundjen time mjeket thonë se është pasoj e stresit, kam konsumuar ushqim jo të shëndetshëm, dhe thithur ajër te ndotur. Ne cilin vend/tokë kam konsumuar at ushqim ku kam thithur at ajër të pa pastër? Ky është qyteti im, Kjo është Maqedonia ime – Aleksandri tha në tubim

Së bashku me betejën kundër sëmundjes, paralajmëroi dhe beteje te hapur institucionale për trajtimin e ndotjes.

Gishtin drejtoi drejt pushtetit lokal, posaçërisht Manastirit, Shkupit dhe Tetovës po dhe drejt ndotësve me të mëdhenj ne vend REK, Manastir dhe Jugohromit.

Totri Taleski, problemi me ndotjen e ajrit dhe jetës sonë të varfër janë probleme me zgjidhje afatgjate. Me studime serioze dhe eksperte procedurat duhej të ishin te kryera. Tani me eshte von, kaluan me se dhjet vite thjesht juduhet te largoheni. Ju jeni humbës ne temën ajri i paster. Prandaj do te jemi ne rrugedhe institucione dhe do te ju neverikosmi ne FaceBook” dhe ne “twiter”

Nuk do te dorëzohemi si gjeneratë, do të luftojmë për jetën tonë – Tha Aleksandër i cili përfundimisht kërkoi te legalizohet mariuhana për çështje dhe qëllime mjekësore.

Nga Shoqata “Za nas se raboti” (Për ne behet fjalë) filluan me nënshkrimin e një peticion i cili do t’i dorëzohet Këshillit te Komunës (Bashkiak ) për të votuar dhe dorëzoj në Qeveri për trajtimin me ndotjen e ajrit.

Ne jemi mbledhur sonte për t’i dhënë vetes një shans, vetes dhe fëmijëve tanë, por jemi mbledhur dhe për ata që na lan shumë shpejt dhe e la këtë botë për shkak të problemit të ndotjes së ajrit dhe mjedisit të ndotur. Situata me ajrin e ndotur në Manastir është alarmante dhe për këtë arsye kaluam në një formë të nënshkrimit të një peticioni. Me rëndësishme është që zëri ynë të përcjellët dhe te dëgjohet, prandaj nuk ka rëndësi se sa jemi tubuar sonte – tha Ivan Jerchikj, nga Shoqata “Zanas se raboti” (Për ne bëhet fjalë”)