Parlamenti i Shqipërisë votoi ligjin me të cilin viktimave të regjimit komunist iu mundëson qasje deri tek dosjet sekrete, për të cilat për ta i ka evidentuar policia sekrete “Sigurimi”. Ligji në kuvend është votuar me 88 vota PËR dhe 22 KUNDËR.

Dispozitat e ligjit thonë se, ish agjentët e kësaj policie, nuk mund të punësohen në shërbimet publike në të ardhmen. Por, ata që kanë arritur të punësohen në këto shërbime, janë përjashtuar me këtë ligj.

Regjimi i cili e izoloi Shqipërinë nga bota, në pushtet ishte prej vitit 1944 deri 1900 kur edhe u rrëzua pas protestave studentore.