“Ju bëj thirrje që të përsëritni rekomandimin e Komisionit për hapje e bisedimeve për anëtarësim të Maqedonisë në BE dhe bashkërisht me miqtë nga Uashingtoni si dhe vendet- anëtare të BE-së, ta ktheni fokusin në zgjidhjen e çështjeve të emrit dhe hapjen e perspektivës euro- atlantike të Maqedonisë”, thuhet në letrën që lideri i BDI-së, Ali Ahmeti ia ka dërguar komisarit evropiane për zgjerim dhe politike fqinjësore, Johanes Han.

“Bashkëpunimi me komunitetin ndërkombëtar dhe ndërtimi i përbashkët i politikave i ka sjellë gjithnjë dobi vendit tim dhe qytetarëve tanë, qysh nga arritja e Marrëveshjes së Ohrit, marrjes së statusit vend kandidat për anëtarësim në BE, liberalizimit të vizave, rekomandimet për hapjen e negociatave me BE si dhe të qenurit në prag të anëtarësimit në NATO.  Ne zotohemi që do të angazhohemi për zbatim të reformave të kërkuara për të ndërtuar institucione më të qëndrueshme si dhe shoqëri demokratike dhe të përgjegjshme, ndërsa njëkohësisht presim përkushtimin tuaj në tejkalimin e pengesës së fundit që qëndron midis Maqedonisë dhe integrimit euro-atlantik”- thuhet në letrën deri te Han.

Ahmeti në letër thekson për Han se Brukseli dhe Uashingtoni e kanë atë dhe BDI-në si partner për integrimin e vendit në BE dhe NATO sepse, sipas Ahmetit, ky është përcaktim strategjike dhe se alternativë tjetër s’ka.