Pothuaj 70% e mishit të pulës që shitet në supermarketet britanike është e infektuar me bakterin kampilobakter, thuhet në raportin e Agjencisë britanike  për siguri të ushqimit (FSA), transmetojnë mediat në Britani të Madhe.

Sipas raportit, në pothuaj 18% të mishit të infektuar të pulës prania e bakteries është mbi kufirin e lejueshëm.

FSA ngriti hetime për produktet e infektuara të cilat do të zgjasin sëpaku një vit, transmetojnë mediat.

Agjencia britanike për siguri të ushqimit, sot, për herë të parë, shpalli të dhëna precize për shpërndarësit e mishit të infektuar, duke i theksuar emrat e marketeve në të cilat në rastin më të madh të mostrave të testuara është gjetur kjo baktere.

-Rezultatet tregojnë se industria ushqimore, e në veçanti shpërndarësit, duhet më shumë të punojnë në eliminimin e bakterit kampilobakter nga produktet ushqimore-ka deklaruar drejtori i FSA Stiv Vern.

Bakterin kampilobakter është shkaktari më i madh i helmimit me ushqim në Britani të Madhe, përgjegjëse për 280. 000 raste në vit dhe rreth 100 raste të vdekjes.

Nga agjencia qetësojnë dhe i sigurojnë konsumatorët se kjo bakterin lehtë mbytet me përpunim të lehtë termik të mishit.