Nëse si fëmijë e keni shikuar filmin  “Bukuroshja dhe Bisha” dhe nuk keni mundur t’i largoni sytë nga bibloteka e Bishës, atëherë e dini se ato janë një prej vendeve më të mira të botës. Këto 18 bibloteka, janë disa prej vendeve më madhështore që ekzistojnë në planetin Tokë. Bukuria e tyre shtohet dhe më shumë nga llojet e librave që ato përmbajnë.

Për dashamirësit e librave, bibliotekat janë godinat më spektakulare të botës.”Business insider“ përpiluan listën e 18 bibliotekave të mrekullueshme në botë.

Që nga bibliotekat të fshehura në pyjet e Pekinit, deri tek njëra në Egjipt e dizajnuar në formë të orës me rërë, këto janë bibliotekat të cilat me patjetër do duhet t’i vizitoni.