Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, утре патува за Прага, Република Чешка, каде ќе учествува на состанокот на Вишеградска четворка, која ја сочинуваат Чешка, Унгарија, Словачка и Полска, соопшти денеска Министерството за внатрешни работи (МВР).

На состанокот, покрај македонскиот, поканети се и министрите за внатрешни работи на Словенија, Хрватска и на Србија.

Како што информираат од МВР, една од клучните теми на министерската средба ќе биде и актуелната мигрантска криза.