Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) в среда и в петок ќе излезе на протести.

На вчерашната седница на советот, СОНК одлучи во петок да се излезе на генерален протест на централно ниво, на кој ќе бидат повикани да се придружат сите граѓани, асоцијации, здруженија, пленуми, студенти, родители…

Едногласно бил усвоен и предлогот в среда да се излезе на протест на локално ниво, во дваесетте региони каде СОНК има свои регионални одбори.