По повод одбележувањето на 13 Ноември, Денот на ослободувањето на градот Скопје, собраниска делегација положи цвеќе пред Споменикот на ослободителите на Скопје на партизанските гробишта во Бутел, на гробот на генерал Михајло Апостолски во Алеата на заслужните граѓани на градските гробишта Бутел и пред Споменикот на ослободителите на Скопје пред Владата на Република Македонија.