Собранието ги одложи 22, 34 и 35 собраниска седница кои требаше да почнат денеска во 11 часот, а на дневен ред беа реформските закони за правосудството.

Од Собранието информираат дека седниците ќе продолжат на 12 април, четврток, во 11 часот.

Според агендата, на 22 седница треба да се гласа за измените и дополнувањата на законот за заштита на сведоци, по скратена постапка, на 34-тата седница има една точка на дневен ред – реформскиот закон за судовите, а на 35-та се дополнувањата на законот за јавното обвинителство и законот за кривична постапка, во второ читање.

За утре се очекува да се одржи седница за гласање доверба на Владата, откако деновиве опозицијата го достави барањето до Собранието. Ова, според ВМРО-ДПМНЕ, беше еден од мотивите за враќање на опозицијата во собранието.