Претседателот на Собранието, Талат Џафери за утре ги презакажа четирите пленарни седници, кои требаше да се одржат денеска по годишното обраќање на претседателот на државата, Ѓорге Иванов.

На дневен ред на 11. седница се измените на законот за заштита од пушењето кои предвидуваат на надворешните тераси на рестораните и на кафулињата да може да се пуши без ограничување – без разлика на временските услови.

На 12. седница единствена преостаната точка на дневен ред е предлог-одлуката за утврдување на бројот на потпретседателите на Собранието, додека на тринаесеттата се интерпелациите на министрите за земјоделство, шумарство и водостопанство и за труд и социјална политика, Љупчо Николовски и Мила Царовска.

На 15. седница пратениците треба да расправаат и да гласаат за интерпелациите на министрите за финансии, за култура и за животна средина и просторно планирање, Драган Тевдовски, Роберт Алаѓозовски и Садула Дураку.

Инаку, за в четврток во Собранието е закажана седница за пратенички прашања до премиерот и министрите од Владата, што е и последна седница на законодавниот дом за оваа година.

В петок Џафери ќе одржи традиционална новогодишна средба со пратениците и вработените во Собранието.