Со 101 глас „за“ и ниту еден „против“, Собранието ги избра новите министри за внатрешни работи и за труд и социјална политика, Оливер Спасовски и Фросина Ременски.

Новата министерка за информатичко општество и за јавна администрација од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, пак, Марта Арсовска-Томовска, беше избрана со 71 глас „за“ и со 31 „против“.