Собрани се средствата потребни за погребот на момчето што во саботата го загуби животот во сообраќајна несреќа кај Католичка црква во Скопје. По несреќата, пријателите на починатиот испратија апел за донација затоа што родителите на момчето не биле во можност да го платат погребот.

Тие на социјалната мрежа „Фејсбук“ објавија дека не се потребни повеќе пари затоа што неопходните средства се собрани.

Погребот на Иван е закажан за денеска.