Иранската противвоздушната одбрана соборила неидентификувано беспилотно летало над Техеран, јавија локалните медиуми.

Граѓаните на главниот ирански град слушнале силна стрелба на единиците за противвоздушна одбрана во западниот дел на градот.

Првичните информации укажуваат дека дејствувале единиците поставени кај техеранскиот универзитет, кои гаѓале неидентификувано летало.

Видеоснимката што ја објавија одредени медиуми прикажува летало кое е соборено.