fbpx

Со изгласаните законски измени, Собранието овозможи „Викенд без ДДВ“

-

Собранието со 71 глас „за“, девет „воздражни“ и без ниту еден „против“ го донесе Законот за изменување и дополнувањe на Законот за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физичките лица, по скратена постапка.

На овој начин се овозможува да се реализира мерката „Викенд без ДДВ“, која е дел од четвртиот сет на економски мерки на Владата за справување со последиците предизвикани од ковид кризата.

Во рамките на овој викенд (од 10 до 12 октомври) на граѓаните ќе им се врати целиот ДДВ за производите што ќе ги купуваат. Според проценките на Владата, околу 350 илјади корисници на апликацијата „Мој ДДВ“ ќе можат да купуваат домашни производи и услуги, компјутери и друга ИКТ опрема во вредност од најмногу 30 илјади денари, а во рок од неколку дена на нивните трансакциски сметки ќе им биде исплатен назад целиот ДДВ.

Амбасадорот на Обединетото Кралство за почетокот на реализацијата на Меѓународната стратегија за жените и девојките 2023-2030 

Понекогаш се чини дека борбата за родова еднаквост станува сѐ потешка и потешка. Жените во Иран се малтретирани поради начинот на којшто се облекуваат, девојките во Авганистан се спречени...
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
lynda course free download
download lava firmware
Free Download WordPress Themes
free online course