Синоќа околу полноќ на Маврово и на Попова Шпапка врнеше снег. Најавите на метеролозите се дека до петок ќе паѓа повремен снег на овие локации, кои се скијачки центри, но не се очекува доволно количество врнежи што би значело почеток на скијачката сезона.

Во наредните денови нашето подрачје ќе биде под влијание на серија влажни бранови од Медитеранот, кои ќе предизвикаат променливо облачно време со повремени врнежи од дожд, а на повисоките планини и повремен снег.