fbpx

Следната недела нова посета на европски претставници во Македонија

-

На 22 април, во Македонија ќе допатуваат членовите на работната група на Советот на Европската унија, задолжена за Западен Балкан, потврдуваат службите во Брисел.

Посетата на претставниците на Советот е дополнителен знак на загриженост на ЕУ за политичката криза во Македонија, бидејќи таа е на директен предлог на земјите-членки на ЕУ.

Македонија, најверојатно, ќе се спомене и во заклучоците на следниот Совет на министрите за надворешни работи на ЕУ, кој ќе се одржи на 20 и на 21 април во Луксембург.

Предлогот Македонија да биде дел од заклучоците доаѓа од земји како Словенија, Шведска и Бугарија.

Според дипломатите на земјите-членки, ЕУ губи трпение поради Македонија.

Во текот на оваа недела би требало да стане појасно што ќе содржат претстојните заклучоци на Советот.

Амбасадорот на Обединетото Кралство за почетокот на реализацијата на Меѓународната стратегија за жените и девојките 2023-2030 

Понекогаш се чини дека борбата за родова еднаквост станува сѐ потешка и потешка. Жените во Иран се малтретирани поради начинот на којшто се облекуваат, девојките во Авганистан се спречени...
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
free download udemy paid course
download lava firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy course download free