Скопската обиколница утре ќе биде отворена за сообраќај, информираат од Автомото-сојузот на Македонија.

Обиколницата нема да се користи за снимање на филм поради најавените врнежи од дожд.

Тешките камиони и шлеперите ќе можат да го користат овој алтернативен пат и да ги растоварат патиштата што поминуваат низ градот.